Blog


Een terugblik op vorig jaar en de feestdagen op Ibiza

Net als vorig jaar doen wij graag via deze weg een korte terugblik op het vorige jaar, maar kijken wij daarna natuurlijk veel liever wat het komende jaar ons zal gaan brengen. 2021 was opnieuw een bewogen jaar, daar waar wij van de zomer het gevoel nog hadden dat we de hele Covid-situatie achter ons hadden gelaten, zitten we vooral de laatste maanden weer volledig gevangen in een situatie die wij natuurlijk geen van allen eigenlijk willen. Hopelijk dat we dit in 2022 spoedig kunnen veranderen in een veel positiever beeld en dat we maar weer gauw terug naar ons favoriete eiland kunnen.

Uiteraard zijn wij het afgelopen jaar diverse keren op Ibiza geweest, blijven wij altijd op zoek naar mooie nieuwe producten en houden wij regelmatig contact met al onze leveranciers. Zo zijn wij in 2021 bijvoorbeeld gestart met de verkoop van Ibosim, een echt authentiek biertje wat op Ibiza wordt gebrouwen en wat in verschillende smaken verkrijgbaar is. Wij hebben een selectie van 4 smaken opgenomen in ons assortiment. Echt de moeite waard om eens te proberen. Ook hebben wij het afgelopen jaar alle wijnen van Can Basso, de 2e wijn van het wijnhuis Ibizkus Wines toegevoegd. Wij verkochten de rosé al, maar tegenwoordig dus ook de witte en rode wijn. De wijnen doen in kwaliteit zeker niet af tegen de wijnen van het label Ibizkus, maar ze zijn wel een stuk voordeliger. Nog net geen 11 euro voor echt een heerlijke wijn! 

Nog enkele nieuwe andere interessante artikelen zijn bijvoorbeeld het bruisende water van Solan de Cabras, we hebben hier wel erg lang op moeten wachten, maar wel direct vanaf het begin een groot succes. Ook heeft SAL de IBIZA een nieuwe smaak chips ‘La Vie en Rose’, ook zeker een aanrader.

Ok, tot zover al onze heerlijke producten. We zijn dit jaar tussen kerst en oud- & nieuw ook op Ibiza geweest. Dat blijft toch wel iets bijzonders, veel kerstversiering op de straten, ledverlichting in de cactus, bougainville of in andere prachtige planten. Maar ook genoeg kerstbomen, kerstmannen, elfjes etc. Het allerfijnste is natuurlijk dat mooie weer erbij. Buiten lunchen op het terras of heerlijk chillen aan het strand met een prachtige zonsondergang. Gewoon zonder jas naar buiten, wie wil dat nou niet? In deze periode is er dus ook echt genoeg te doen op het eiland, natuurlijk is niet alles open, maar dat wat wel open is, is altijd gezellig en het eten over het algemeen prima of uitstekend zelfs.

En, om ons verhaal af te sluiten, wij willen ook dit keer graag weer even speciale aandacht besteden aan de Ibiza & Formentera Preservation. Zoals voor velen inmiddels van jullie wel bekend, doneren wij jaarlijks altijd een percentage van onze opbrengsten aan deze voor ons erg belangrijke organisatie. Mede dankzij jullie hebben wij dus weer een mooie donatie kunnen doen.

Wij wensen jullie allemaal een heel mooi 2022!


Yoga & breakfast mornings - Amante Ibiza

De man heeft haast. Als ik er bij stil sta, realiseer ik me dat hij dat eigenlijk altijd heeft. Hier op Ibiza. Daar waar ik een eiland associeer met rust, natuur en vertraging, heeft hij 2x zoveel haast als in Nederland. Haast om zoveel mogelijk te ervaren, te zien, te proeven en te drinken. Want ook al zijn we hier ontelbare keren geweest, toch blijft er naast het nieuwe ook altijd nog de drang om het bestaande opnieuw te ervaren.

Deze ochtend zijn we vroeg op pad richting Amante. Zij organiseren voor de laatste keer dit seizoen yoga met na afloop een ontbijt. Ook nu is er haast. Haast om op tijd te komen, want de afstand was iets langer dan bedacht. Haast voor een yogales, tegenstrijdig voelt het wel. 

Eenmaal aangekomen slaat direct de ontspanning toe. Wat een prachtige plek hebben ze hier. Adembenemend is het uitzicht, terwijl we het pad naar beneden lopen richting het restaurant. We passeren een bordje met daarop een waarschuwing voor stukken rots die naar beneden kunnen komen vallen. Als ik verder naar beneden kijk, zie ik dat dit precies boven de plek is waar de yogamatten al klaar liggen. Hmm ontspannen?

Terwijl we een fijn plekje kiezen, komt er iemand aanlopen die in niets lijkt op een yogateacher. En dat klopt. Hij komt vertellen dat er een miscommunicatie is geweest en dat de docente nu met spoed onderweg is. Ook zij heeft blijkbaar haast.

In mijn hoofd ontstaat er inmiddels ook druk. Het gaat nog 3 kwartier duren voordat ze hier is. De man en ik staan in dubio, want er is haast. Haast om andere dingen te doen hier op het eiland. Maar als we een blik werpen op de omgeving en eens goed luisteren naar de geluiden om ons heen, valt bijna als vanzelf die druk weg. We blijven rustig en nemen de tijd. 

Als uiteindelijk de yogateacher arriveert en de les start, ben ik de haast vergeten. Zittend op het meditatiekussen, voel ik de wind langs mijn gezicht en hoor ik het geluid van de keien die door de beweging van het water over de grond rollen. Na afloop ontbijten we met een heerlijk luchtig stuk vegan cake en gaan we weer op pad. Want we hebben haast. Er is nog zoveel te ervaren, proeven en ruiken op dit eiland.

Geschreven door Sandra van Leeuwen - www.sandravanleeuwen.com - oktober 2021


Wist je dat een reis naar Ibiza uitstekend te doen is met kinderen? 

Naast dat het eiland bekend staat om haar uitgaansleven is er ook voor kinderen ontzettend veel te beleven! 

Wij hebben kennis gemaakt met Greg en zijn team van Meet the Sea! Een organisatie die zich inzet voor het leven in de zee en de kinderen op een educatieve en speelse manier alles leert over het zeeleven en hoe daarmee om te gaan.

Het belangrijkste voor hun om de kinderen mee te geven is dat ze geen angst voor de zee hoeven te hebben.

We varen richting Cala Salada wat een favoriete plek is van de bemanning om te het anker uit te gooien. De boottrip is voor alle leeftijden, het team vermaakt de allerkleinste d.m.v leerzame spelletjes en een puzzeltocht op boot. Voor de grotere kinderen wordt er een snorkelexcursie voorbereid en ga je met Greg mee snorkelen. Greg is een ervaren duiker die enkel met snorkel al 8 meter diep duikt en van alles laat zien en voorzichtig oppakt.

Hij leert je hoe je met een snorkel zo diep kunt duiken, zodat de kids die durven het ook kunnen proberen. Van de bodem neemt hij een zeeegel mee naar boven en zet deze op je hand om vervolgens uitleg te geven hoe het beestje leeft. Wist je dat een zee egel bijvoorbeeld maar een meter per dag loopt? 

Zo hebben de kinderen en ook wij ouders allerlei dieren mogen ervaren in hun natuurlijk habitat. Van een kleine octopus tot een annemoon die een elektrisch schokje geeft, tot zwemmen tussen prachtige vissen. Ook zijn we kwallen tegen gekomen! Hoe je daarmee omgaat of voorbij zwemt vertelt Greg je allemaal! 

Ontzettend leuk en leerzaam! En ben je klaar met snorkelen, staat er een heerlijke lunch voor je klaar. Echt een aanrader om te ervaren met de kids!

Geschreven door Pascalle Sloep - www.shoot-label.nl - september 2021


Eerlijke producten shoppen bij IntoIBIZA 

Lees hier de mooie review die wij kregen van Kimkommers. Een aantal van onze producten waaronder Cafés Ibiza, SAL de IBIZA en natuurlijke de prachtige olijfolie van Can Rich worden door haar in het zonnetje gezet.

 

 


Cocktails maken met Hierbas! 

Er zijn verschillende cocktails van Familia Mari Mayans welke allemaal met Hierbas Ibicencas gemaakt worden. Bekijk hier alle recepten en ervaar zelf ook deze heerlijke Hierbas cocktails. Vooral de Hierbas 24/7 en de Hierbalicious zijn onze favorieten.

 

 


Een heerlijk recept voor wraps 

Een heerlijk recept voor wraps, Greecy Wraps. Voor enkele ingredienten werden producten van Can Rich en SAL de IBIZA gebruikt. Bekijk hier het recept.

 


Interview met Ibizkus Wines 

Vino Nova, de importeur van Ibizkus in Nederland, sprak met Ibizkus over de nieuwe locatie op Ibiza. Zij zijn in augustus 2018 hier naar toe verhuisd. Lees hier het gehele interview. 

 


Pumpkin Spiced Latte met Cafés Ibiza

Kim onze Foodblogster heeft een heerlijk recept voor ons gemaakt. Ben jij ook zo een fan van Cafés Ibiza? Maak nu zelf een Pumpkin Spiced Latte!

Heb jij dit recept gemaakt? Schrijf jouw reactie op onze Facebook pagina! Wij zijn benieuwd hoe jouw variant heeft gesmaakt.  

© 2010 - 2022 intoIBIZA | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.