Hierbas IbicencasHierbas Ibicencas is een met anijs gearomatiseerde likeur, gemaakt van aromatische plantenextracten, gekenmerkt door verschillende mate van zoetheid. Mede door het hoge niveau van het product is de consumptie van deze likeur erg populair in de Balearen. Ze maken deel uit van de traditionele gebruiken van de eilanden en veel families hebben zelfgemaakte varianten met behulp van hun eigen familie recept. Deze recepten zijn veelal overgedragen van generatie op generatie en worden vaak geheim gehouden.

Het is algemeen bekend dat vroeger veel van de eilanders leefden van vissen in combinatie met landbouw- en veeteeltactiviteiten. Echter in ongeveer 1880 had een van hen, Juan Mari Mayans, andere prioriteiten en is met de boot naar Barcelona gereisd, om het eiland te kunnen voorzien van items en gebruiksvoorwerpen die daar niet kon worden gevonden. Hij leerde de geheimen van het distilleren en hoe alcoholische dranken te maken. In datzelfde jaar stichten hij  een kleine fabriek op Formentera die, jaren later, zou verhuizen naar Ibiza. Inmiddels is Mari Mayans, niet alleen de oudste, maar ook de beste producent van Hierbas Ibicencas. De Hierbas van Mari Mayans staat voor kwaliteit, continuïteit en perfectie.

In 1997 heeft Hierbas Ibicencas een geografische aanduiding gekregen, enerzijds om de naam te beschermen en anderzijds om de kwaliteit van het product te waarborgen en oneerlijke concurrentie te voorkomen.

Sorteer op
 • Hierbas Ibicencas (con rama) 0,7 liter
  Hierbas Ibicencas (con rama) 0,7 liter

  Hierbas Ibicencas van Mari Mayans is gemaakt van 18 verschillende ingrediënten, hoofdzakelijk wilde kruiden (o.a. rozemarijn en mint, tijm), zaden en fruit (o.a. sinaasappelschil en blad van citroen).

 • Hierbas Ibicencas (triangle) 0,7 liter
  Hierbas Ibicencas (triangle) 0,7 liter

  Hierbas Ibicencas van Mari Mayans is gemaakt van 18 verschillende ingrediënten, hoofdzakelijk wilde kruiden (o.a. rozemarijn en mint, tijm), zaden en fruit (o.a. sinaasappelschil en blad van citroen).

 • Hierbas Ibicencas Special Edition 0,7 liter
  Hierbas Ibicencas Special Edition 0,7 liter

  Hierbas Ibicencas speciale editie, 38% alcohol in een prachtige fles

Sorteer op
© 2010 - 2022 intoIBIZA | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.