Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Yoga & breakfast mornings

Published on october 29, 2021 Door Sandra van Leeuwen
Yoga & breakfast mornings

Haast om zoveel mogelijk te ervaren, te zien, te proeven en te drinken. Want ook al zijn we hier ontelbare keren geweest, toch blijft er naast het nieuwe ook altijd nog de drang om het bestaande opnieuw te ervaren.

Deze ochtend zijn we vroeg op pad richting Amante. Zij organiseren voor de laatste keer dit seizoen yoga met na afloop een ontbijt. Ook nu is er haast. Haast om op tijd te komen, want de afstand was iets langer dan bedacht. Haast voor een yogales, tegenstrijdig voelt het wel. 

Eenmaal aangekomen slaat direct de ontspanning toe. Wat een prachtige plek hebben ze hier. Adembenemend is het uitzicht, terwijl we het pad naar beneden lopen richting het restaurant. We passeren een bordje met daarop een waarschuwing voor stukken rots die naar beneden kunnen komen vallen. Als ik verder naar beneden kijk, zie ik dat dit precies boven de plek is waar de yogamatten al klaar liggen. Hmm ontspannen?

Terwijl we een fijn plekje kiezen, komt er iemand aanlopen die in niets lijkt op een yogateacher. En dat klopt. Hij komt vertellen dat er een miscommunicatie is geweest en dat de docente nu met spoed onderweg is. Ook zij heeft blijkbaar haast.

In mijn hoofd ontstaat er inmiddels ook druk. Het gaat nog 3 kwartier duren voordat ze hier is. De man en ik staan in dubio, want er is haast. Haast om andere dingen te doen hier op het eiland. Maar als we een blik werpen op de omgeving en eens goed luisteren naar de geluiden om ons heen, valt bijna als vanzelf die druk weg. We blijven rustig en nemen de tijd. 

Als uiteindelijk de yogateacher arriveert en de les start, ben ik de haast vergeten. Zittend op het meditatiekussen, voel ik de wind langs mijn gezicht en hoor ik het geluid van de keien die door de beweging van het water over de grond rollen. Na afloop ontbijten we met een heerlijk luchtig stuk vegan cake en gaan we weer op pad. Want we hebben haast. Er is nog zoveel te ervaren, proeven en ruiken op dit eiland.