Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Sant Josep de Sa Talaia

Published on september 16, 2022 Door intoIBIZA
Sant Josep de Sa Talaia

Het dorp Sant Josep de Sa Talaia en de gelijknamige gemeente, is de grootste van het eiland. Het ligt centraal in het midden van Ibiza en daardoor ideaal gelegen om snel bij zo goed als alle stranden aan de west- en zuidkust te kunnen komen. Hiernaast heeft het dorp ontzettend veel leuke winkels en fantastische eetgelegenheden.

Iedere zaterdag is er een gezellige markt in het centrum. Je vindt er ecologische, lokale en ambachtelijke producten. Zeer zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Ook het middeleeuwse witte kerkje in het centrum is uniek. Tegenover de kerk, bij Raco Verd tref je de oudste olijfboom van Sant Josep aan.

Sa Talaia is de hoogste berg van Ibiza, circa 475 meter hoog. Een "Talaia" is een verhoogde plaats van waaruit je breed over land of zee kan kijken. Vanaf de "Sa Talaia" op Ibiza kun je het grootste deel van het eiland zien. Het is echt een adembenemend uitzicht. Je kunt hier met de auto naar toe rijden, maar je kunt natuurlijk ook vanaf het centrum van Sant Josep een wandeling maken richting de top van de berg. 

Kortom genoeg te beleven in dit fantastische dorp!