Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Naar Ibiza met kinderen

Published on september 24, 2021 Door Pascalle Sloep
Naar Ibiza met kinderen

Naast dat het eiland bekend staat om haar uitgaansleven is er ook voor kinderen ontzettend veel te beleven! 

Wij hebben kennis gemaakt met Greg en zijn team van Meet the Sea! Een organisatie die zich inzet voor het leven in de zee en de kinderen op een educatieve en speelse manier alles leert over het zeeleven en hoe daarmee om te gaan.

Het belangrijkste voor hun om de kinderen mee te geven is dat ze geen angst voor de zee hoeven te hebben.

We varen richting Cala Salada wat een favoriete plek is van de bemanning om te het anker uit te gooien. De boottrip is voor alle leeftijden, het team vermaakt de allerkleinste d.m.v leerzame spelletjes en een puzzeltocht op boot. Voor de grotere kinderen wordt er een snorkelexcursie voorbereid en ga je met Greg mee snorkelen. Greg is een ervaren duiker die enkel met snorkel al 8 meter diep duikt en van alles laat zien en voorzichtig oppakt.

Hij leert je hoe je met een snorkel zo diep kunt duiken, zodat de kids die durven het ook kunnen proberen. Van de bodem neemt hij een zeeegel mee naar boven en zet deze op je hand om vervolgens uitleg te geven hoe het beestje leeft. Wist je dat een zee egel bijvoorbeeld maar een meter per dag loopt? 

Zo hebben de kinderen en ook wij ouders allerlei dieren mogen ervaren in hun natuurlijk habitat. Van een kleine octopus tot een annemoon die een elektrisch schokje geeft, tot zwemmen tussen prachtige vissen. Ook zijn we kwallen tegen gekomen! Hoe je daarmee omgaat of voorbij zwemt vertelt Greg je allemaal! 

Ontzettend leuk en leerzaam! En ben je klaar met snorkelen, staat er een heerlijke lunch voor je klaar. Echt een aanrader om te ervaren met de kids!